Ismét színház az osztályterem!

Iskolánkban 2008 óta hagyománya van az osztályterem-színházi előadásoknak és az azokat követő beszélgetéseknek. 2017. március 27-én - alapítványunk támogatásának köszönhetően - a Soha senkinek című darabot láthattuk. Az előadást Scherer Péter rendezte, szövegkönyvének alapjául Beate Teresa Hanika: Soha senkinek című alkotása szolgált, Simkó Katalin és Moldvai Kiss Andrea játszott benne.  

A darabban egy fiatal kamaszlány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjában lévő ellentmondásos kapcsolatokról és arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet. Közben megjelenik a nagyapa alakja, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat. Segít-e valaki feldolgoznia azt, ami történik vele? Lehetséges- e túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? “Vajon a gondolatokat ki lehet fehéríteni hibajavítóval, mint az írást? És az érzelmeket? Fel kéne találni.”

 Simkó Katalin a 2016-os Gyermek és Ifjúsági Színházi Biennálén Keleti István-díjat kapott az előadásban nyújtott alakításáért.

Több mint száz diák odaadó figyelemmel követte a megrendítő darabot. Az előadást követő beszélgetésben tanácsokat kaptunk ahhoz, hogy mindent meg tudjunk tenni azért, hogy a saját történeteink jól végződjenek.

Jövőre egy napra újra színházzá alakul az osztályterem!

IMG 0135

IMG 0136